Chris Je weet wel

     Spanje 28-09 bericht van de Sint

     Lieve kinderen en Ouders nu heb ik te horen gekregen dat er boze mensen zijn die zich gekwetst voelen door onze vriend Zwartepiet 🤔
     Alleen is dat wel zo dat ze gekwetst zijn of zijn ze juist jaloers op zwartepiet omdat ie wel lief gevonden word door jong en oud.
     Of hebben we per ongeluk een paar keer hun schoentjes vergeten te vullen of het verkeerde cadeautje gegeven wat het ook is namens mij de Sint sorry maar kindjes die stout zijn krijgen nou eenmaal niet altijd wat.
     Waren jullie eerder geboren dan had ik jullie nog mee mogen nemen maar dat was net voor jullie geboorte gevraagd om niet meer te doen.

     Nou hoop dat jullie nu weer wat nuttigs kunnen doen omdat ik me excuses heb gemaakt.

     Voor alle lieve ouders Nederland Kiest Zwarte Piet heeft mooie A4 sticker plus een poster A2 formaat voor €2,50 bij u thuis bezorgd te bestellen via de mail

     Nederlandkiestzp@Outlook.com

     Adres en 06 even mailen en dan krijgt u een tikkie na betaling word het verzonden en kunt u hem op hangen en laten zien dat u voor zwartepiet bent

     📌A4 stickers via de post in een enveloppe met gratis poster deze word wel op gevouwen ivm formaat.📌

     📌Kosten is €2,50 tot 3 stuks 📌

     📌📌Daarna word het te zwaar voor met een
     Postzegel te versturen dus word het gewoon verzendkosten €4,50📌📌

     Dus voor alle mensen kunnen bestellen

     nederlandkiestzp@Outlook.com
     Adres gegevens en 06 nummer zodat we een Tikkie kunnen sturen na betaling verzenden we.

     ❤️💯❤️🇳🇱👊

     Beste mensen van Kletstime

     Er is een stichting die zich inzet voor kinderen met een klein financiële probleem help deze mensen.

     Twentse stichting die sinterklaasfeestjes regelt voor arme gezinnen nu zelf in financiële problemen: ‘Heel triest’
     VRIEZENVEEN - Hij zit met zijn handen in het haar. Al jaren zorgt Erik Pezij er met vrijwilligers voor dat gezinnen in Twente die geen geld hebben voor een feestje tóch sinterklaas kunnen vieren. Inclusief cadeaus voor de kinderen. Maar nu zit zijn stichting zelf in de financiële problemen.

     Ron Hemmink 23-09-20, 09:18
     Laatste update: 11:18
     17
     Liefst zeshonderd kinderen staan in het bestand van de stichting. Kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben, maar daar tijdens het sinterklaasfeest even niets van merken. Want dankzij Pezij en de zijnen komt Sinterklaas ‘gewoon’ langs. Mét cadeaus.

     Door heel Twente
     Normaal ontvangen we jaarlijks circa 4.500 euro van bedrijven. Maar die investeren dit jaar niet
     Erik Pezij, Stichting ieder kind een Sint Vriezenveen
     „Onze stichting heet weliswaar Stichting ieder kind een Sint Vriezenveen, maar we zijn actief in heel Twente. We komen in Twenterand, Hengelo, Borne, Almelo en Rijssen-Holten”, vertelt Pezij. ‘We’ is in dit geval een team van een sinterklaas en pieten. Die worden - indirect - betaald door Twentse bedrijven.

     „Die bedrijven betalen ons 250 euro voor een bezoek van een van onze sinterklazen aan de zaak. Dat geld kunnen wij dan weer gebruiken voor bezoekjes aan de allerarmste gezinnen in de regio, die zelf niet de financiële mogelijkheden hebben om een sinterklaasfeest te houden. Van dat geld kopen we ook cadeaus voor de kinderen in die gezinnen: kleurboeken, potloden, stiften…”

     Geen inkomsten meer
     Maar dit jaar stokt de geldstroom. „Je raadt het al: door corona. Normaal ontvangen we jaarlijks circa 4.500 euro van bedrijven. Maar die geven dit jaar geen geld uit aan een sinterklaasfeestje op de zaak.”

     Nog niet eens zozeer omdat ze het geld niet hebben, denkt Pezij. „Ze durven het simpelweg niet aan om in deze tijden zo’n activiteit te organiseren.”

     Tekst gaat verder onder de foto.


     © Lenneke Lingmont
     Daar komt nog iets bij dat bedrijven mogelijk tegenhoudt, vertelt Pezij. „Bedrijven die ons sponsoren, vinden het leuk dat wij daar melding van maken op onze socialemediakanalen. Maar Facebook verbiedt afbeeldingen van Zwarte Piet. Ik was al begonnen met het verwijderen van foto’s, maar was er een paar vergeten. Vervolgens werden onze beide pagina’s op zwart gezet door Facebook.”

     Toekomst ongewis
     En nu zit Stichting ieder kind een Sint Vriezenveen zonder geld. Pezij: „Sinds drie jaar zijn we een stichting, daarvoor betaalden we - de overige vrijwilligers en ik - alles uit eigen zak. Maar dat houd je niet lang vol. Als stichting zijnde maken we aanspraak op subsidies en fondsen. Maar ook die zijn terughoudender door corona.”

     Hij heeft ondertussen 25 bedrijven aangeschreven of ze niet toch bereid zijn een bijdrage te leveren. „Tot nu toe twee bedrijven stortten 100 euro.”

     Hij hoopt dat er toch nog bedrijven zijn die zich via info@iederkindeensint.nl melden. En anders? „Dit jaar kunnen we nog wel langs de deuren gaan, want de cadeaus voor 2020 hebben we al gekocht. Maar volgend jaar? Ik weet het niet. Mocht dit stoppen, dan stemt mij dat heel triest.”

     https://tikkie.me/pay/gv7odghfk182lk1kgrc9

     Chris Je weet wel
     ossn:profile:picture:updated

     Goede morgen mensen

     Wat is het toch allemaal een toestand in Nederland.
     Overal zijn scholen gemeentes onze traditie aan het aanpassen .
     Terwijl we hier zelf over gaan traditie is opvoeding en op voeding gaan de ouders over als je het dus niet eens bent dat school roetveeg doet ga hier tegenin.
     Wij van Nederland kiest Zwarte Piet doen dit ook en doen dat door middel van plak acties met posters en stickers.

     Alleen het volk gaat over de traditie geen school geen gemeente geen overheid.
     De Maat is echt vol en we gaan nu dan ook met echt acties aan de slag wel kind vriendelijk maar we gaan laten zien dat wij vinden dat Zwartepiet gewoon welkom is zie foto’s