https://niburu.co/binnenland/15668-zo-kan-het-kabinet-naziwetten-doorvoeren
Michel Alexander
6u
Dit stuk heb ik ontvangen van een jurist , gespecialiseerd in de Nederlandse grondwet.
Zelf wil en kan hij dit artikel niet naar buiten brengen,maar het geeft aan dat wat er momenteel in Nederland gebeurd tegen alle grondwettelijke en democratische regels in gaat.
De wetten die Mark Rutte en Hugo de Jonge de laatste maanden gewijzigd hebben kunnen niet en zijn in deze maten buiten oorlogstijd nog nooit in Nederland vertoont,ook is het onbegrijpelijk dat dit alles plaats vindt onder het mom van een virus bestrijding,ten tijde van de Nederlandse grondwet heeft Nederland tientallen zwaardere virus epidemien en pandemieën gekend,waar vele duizenden mensen meer de dood vonden.
Bij deze wil ik een deel van de grondwet met jullie delen,lees hem rustig en geef je oordeel,wat ik wel kenbaar wil maken is dat alle maatregelen en wetsveranderingen helemaal niks met virus bestrijding te maken hebben maar dat er hele andere dingen te gebeuren staan.
Deel 1:
Procedure van grondwetsherziening
Gezien het bijzondere karakter van de Grondwet geldt voor het wijzigen van de Grondwet een uitgebreidere procedure dan voor het wijzigen van een gewone wet. Wel komt net als bij een gewone wetswijziging een grondwetsherziening tot stand in samenwerking tussen regering en parlement. De bijzondere elementen zijn:
-
Een grondwetsherziening wordt tweemaal door de beide kamers van de Staten-Generaal behandeld. Daartussen worden landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden.
-
De door de Nederlandse bevolking ,nieuw gekozen Tweede Kamer en de Eerste Kamer kunnen de in eerste lezing aanvaarde voorstellen alleen ongewijzigd en met ten minste twee derden van het aantal uitgebrachte stemmen aannemen.
Splitsingsrecht
Een andere bijzonderheid van de procedure is dat de Tweede Kamer het ingediende voorstel tot grondwetsherziening in eerste of in tweede lezing mag splitsen in meer wetsvoorstellen. Dat kan eventueel op voorstel van de regering gebeuren.
Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat in één wetsvoorstel wijzigingen van verschillende grondwetsartikelen worden voorgesteld die geen direct verband met elkaar hebben. Door het voorstel te splitsen kan worden voorkomen dat het hele voorstel wordt verworpen, terwijl slechts tegen een enkel onderdeel bezwaar bestaat.
Voor spliting in tweede lezing is ten minste twee derden van de uitgebrachte stemmen noodzakelijk.
Deel 2:
Formele toelichting
Procedure van grondwetsherziening
Voor het wijzigen van de Grondwet geldt een uitgebreidere procedure dan voor het wijzigen van een gewone wet. Evenals een gewone wet komt een grondwetsherziening tot stand in samenwerking tussen regering en parlement. De bijzondere elementen die artikel 137 aan de gewone wetsprocedure toevoegt zijn de volgende:
-
een grondwetsherziening wordt tweemaal door de beide kamers van de Staten-Generaal behandeld. Daartussen worden verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden.
-
de nieuw gekozen Tweede Kamer, alsmede de Eerste Kamer kunnen de in eerste lezing aanvaarde voorstellen slechts ongewijzigd en met ten minste twee derden van het aantal uitgebrachte stemmen aannemen.
Splitsingsrecht
Een andere bijzonderheid van de procedure van grondwetsherziening is het zogenaamde splitsingsrecht. Dit houdt in dat de Tweede Kamer in de eerste of in de tweede lezing de mogelijkheid heeft om - al dan niet op voorstel van de regering - een ingediend wetsvoorstel tot grondwetswijziging in meer wetsvoorstellen te splitsen.
Het kan voorkomen dat in één wetsvoorstel wijzigingen van verschillende grondwetsartikelen worden voorgesteld die geen direct verband met elkaar houden. Voorkomen dient dan te worden dat het gehele herzieningsvoorstel zou worden verworpen, uitsluitend omdat tegen een enkel op zichzelf staand onderdeel grote bezwaren bestaan. Daarom is splitsing mogelijk gemaakt. Zij kan in bepaalde gevallen een algemeen wenselijk geachte wijziging van de Grondwet voor stranding behoeden.
Om te verzekeren dat in tweede lezing in de Tweede Kamer over de wenselijkheid van splitsing een ruime mate van overeenstemming aanwezig zal zijn, is bepaald dat een voorstel tot splitsing slechts met ten minste twee derden van de uitgebrachte stemmen aangenomen kan worden.
Deel 3:
In eenvoudig Nederlands
1.
De regering en de Tweede Kamer kunnen voorstellen maken om de Grondwet te veranderen.
2.
De Tweede Kamer mag deze voorstellen splitsen in twee of meer voorstellen.
3.
Als de Tweede Kamer de voorstellen heeft aangenomen, moet de regering de Tweede Kamer ontslaan en komen er verkiezingen.
4.
Na de verkiezingen beslissen de nieuwe Tweede Kamer en de Eerste Kamer over de voorstellen voor de verandering van de Grondwet. De Eerste en Tweede Kamer kunnen de veranderingen alleen aannemen, als twee derde of meer kamerleden voor de verandering stemmen.
5.
Ook dan mag de Tweede Kamer de voorstellen splitsen in twee of meer voorstellen. Dit mag de Tweede Kamer alleen als twee derde van het aantal stemmen of meer hier voor is.
Uitleg
De Grondwet is de belangrijkste wet van ieder land. Dus ook van Nederland. Het is daarom niet gemakkelijk de Grondwet te veranderen. Om de Grondwet te veranderen zijn de volgende stappen nodig.
1.
De eerste stap is dat de regering en de Tweede Kamer een voorstel maken om de Grondwet te veranderen.
2.
Als de Tweede Kamer het voorstel heeft aangenomen, moet de regering de Tweede Kamer ontslaan en verkiezingen organiseren. De bedoeling hiervan is de kiezers in verkiezingen mee te laten beslissen over de verandering van de Grondwet.
3.
Na de verkiezingen beslissen de nieuwe Tweede Kamer en de oude Eerste Kamer over de voorstellen. Zij kijken dan voor de tweede keer naar de voorstellen. Daarom noemen we dit de tweede lezing. Zij kunnen de voorstellen alleen maar aannemen als twee derde van het aantal stemmen of meer hier voor stemt.
4.
Als de Eerste en Tweede Kamer allebei voor de verandering van de Grondwet hebben gestemd, zetten de regering en de Koning hun handtekening onder de nieuwe Grondwet.
Bron: De Grondwet in eenvoudig Nederlands
4.
In de visie van Kortmann
In 2008 heeft prof. dr. C.A.J.M. Kortmann een voorstel gedaan voor een "goede grondwet die inzichtelijk en bij de tijd is". Voor dit artikel deed hij de volgende suggestie:
Artikel 26
1.
De Grondwet kan bij wet worden herzien.
2.
Het parlement kan het wetsvoorstel daartoe alleen aannemen met ten minste twee derden van het aantal zittende leden.
5.
Achtergronden
Procedure voor het wijzigen van de Grondwet
Om de Nederlandse Grondwet te wijzigen, moet een voorstel tot wijziging worden ingediend. De wijziging moet twee keer in de Tweede en Eerste Kamer worden behandeld. Zo’n behandeling van een wetsvoorstel in het parlement wordt een lezing genoemd. Er zijn dus twee lezingen nodig voor de Grondwet kan worden gewijzigd. Vóórdat de tweede lezing plaatsvindt, moeten Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden. In theorie moeten kiezers zich zo over de wijziging(en) kunnen uitspreken. Bij de tweede lezing is er in beide Kamers een tweederdemeerderheid vereist.
Grondwetsherzieningen die buiten alle boven genoemde voorwaarden gewijzigd worden mogen volgens de wet alleen zonder tussenkomst van de Staten Generaal, Eerste Kamer,Tweede Kamer,De Koning en zonder verkiezingen gewijzigd worden tentijde van een bedreiging van oorlog van een ieder land welke Nederland wil aanvallen,Een Nucliaire aanval gericht op Nederland in alle overige gevallen dienen alle bovenstaande protocollen gevolgd te worden, indien die niet gebeurd is elke wijziging in de grondwet of andere wet welke de zeggenschap over de regels en vrijheid van de Nederlandse burgers bedeeld niet wettelijk vast gelegd,niet juridisch onderbouwd en dus niet geldig.
Denk wat je er van denken wil maar ik denk dat Mark en Hugo beter hun koffers kunnen pakken want ze blijken bij deze alle regels waar ze beide ooit de eed voor afgelegd hebben ,overtreden te hebben.
Het Europese Hof in Genève heeft deze zaak in behandeling ,deze wil nog geen uitspraken doen maar de dag zo komen dat de waarheid omtrent de gehele corona pandemie boven tafel komt
Meneer Rutte,
Het is geen geheim dat ik u totaal niet vertrouw.
Maar ik moet vandaag één ding toegeven: ik heb uw slechtheid al die jaren volstrekt onderschat.
En ik vind het pijnlijk dat ik daar eergisteren pas achter kwam.
Het was toen u zei dat het kabinet “instrumenten achter de hand heeft om thuiswerken af te dwingen”.
U wilde niet zeggen welke ‘instrumenten’ dat waren.
Gisteren bleek dat u doelde op de wet Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag.
Dat bleek toen het ging om het invoeren van de avondklok.
De ‘Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag’ is een wet die ooit is aangenomen om te gebruiken als Nederland in oorlog is of wordt getroffen door een grote ramp, zoals de Watersnoodramp.
En die wet wilt u dus inzetten op het moment dat de tweede golf van de coronacrisis, dankzij mijns inziens veelal legitieme maatregelen, over de top is.
Een wet die het kabinet in het algemeen en de minister van Bruiloften en Schoonmoederknuffelen Ferd Grapperhaus in het bijzonder de mogelijkheid geven de Grondwet volledig te vertrappen.
Toen ik die wet ging lezen, dacht ik bij bijna alle artikelen: ja, als dictator Erdogan Nederland ook officieel de oorlog verklaart, snap ik ze. Dan moet het kabinet even bizarre maatregelen nemen.
Maar de tweede coronagolf is geen oorlog tussen een naar wereldheerschappij strevende islamitische staat en het vrije westen, maar een aanval op vooral fysiek kwetsbare mensen door een virus waarvoor het vaccin nog onderweg is.
Dat rechtvaardigt helemaal niet het inzetten van een oorlogswet!
En waarom heb ik uw slechtheid nou onderschat?
Omdat ik in die wet ook iets las waarvan ik dacht: ze zijn ertoe in staat het ook buiten oorlogstijd te gaan inzetten. Bijvoorbeeld als moslim- of BLM-gajes het ‘eist’.
U, de coalitiepartijen, het tuig in Brussel.
Namelijk dit:
Dit is duizend keer erger dan die Spoedwet van Hugo de Jonge!
Een verbod op het maken, uitgeven, bezitten en verspreiden van woorden en beelden. Van tijdschriften en foto’s. Van boeken en tekeningen. Van columns en spotprenten. Van websites en filmpjes.
Het staat er gewoon.
Als u het voorlegt aan Willem-Alexander, met als kutsmoes corona, móet hij tekenen bij het kruisje en is het gewoon de wet – met alle straffen die daarbij horen.
En zelfs de Tweede Kamer kan er níets tegen ondernemen – want de coalitiepartijen (inclusief Pieter Omtzigt) zullen een motie van wantrouwen tegen u nooit steunen.
De bananenmonarchie is dichterbij dan we dachten.
En uw toespelingen op het inzetten van die wet tonen uw ware gezicht.
Groet,
JanD