Ynse Schaafsma

     𝗖𝗼𝗿𝗼𝗻𝗮 𝗶𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝗴𝗲𝗹𝗼𝗼𝗳 𝗴𝗲𝘄𝗼𝗿𝗱𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗴𝗲𝗹𝗼𝗼𝗳 𝘁𝘄𝗶𝗷𝗳𝗲𝗹 𝗷𝗲 𝗻𝗶𝗲𝘁.
     Alles lijkt gezegd. De meest relevante informatie is boven tafel gekomen. In welke taal je ook naar video’s, blogs of alternatieve media zoekt, overal dezelfde informatie die de officiële media amper halen.
     𝗘𝗿 𝗶𝘀 𝗮𝗹 𝘇𝗼𝘃𝗲𝗲𝗹 𝗮𝗮𝗻𝗴𝗲𝘁𝗼𝗼𝗻𝗱.
     Dat Corona helemaal niet zo dodelijk is als steeds is en nog steeds wordt beweerd.
     Dat de symptomen als longschade of schade aan de hersenen ook bij andere influenza ’s voorkomen.
     Dat ook in de afgelopen jaren diverse malen ziekenhuizen vol lagen met influenza-patiënten.
     Dat triage in de winter in landen als Italië maar zelfs in het rijke California, met de slecht georganiseerde gezondheidszorg, geen uitzondering is.
     We weten dat de gemiddelde leeftijd van mensen die door of met Corona sterven niet onder de normale stervensleeftijd ligt.
     Dat ook bij vorige influenza-uitbraken jonge mensen ziek konden worden en in een enkel geval konden sterven.
     Dat we onderscheid moeten maken tussen sterven dóór Corona of mét Corona.
     Bekend is ook dat de PCR-test onvoldoende betrouwbaar is, niet ontwikkeld is voor het doel waarvoor het wordt gebruikt en dat een ‘positieve’ test nog niets zegt over ziek worden of ‘besmettelijk’ zijn.
     Ook is bekend dat Corona vooral problemen veroorzaakt in de longen en luchtwegen. En dat daarmee de mate van luchtvervuiling in een gebied een grote factor is bij de mate waarin Corona aanslaat. Zie Wuhan, Lombardije, New York, Johannesburg etc.
     Hoeveel demonstraties moeten nog aantonen dat besmetting in de buitenlucht te verwaarlozen is en dat de 1,5 meter daar volledig de plank misslaat. En dan niet te spreken over de onzin van het dragen van ‘niet-werkende’ mondkapjes. Verplicht bijvoorbeeld op het buitendekken van de schepen varend naar de Waddeneilanden. Hoe gek zijn wij geworden?
     Natuurlijk is het geen complotdenken om de WHO en virologen kritisch te bezien als het gaat om wie met veel geld op dit internationale instituut invloed uitoefent.
     En het is evenmin complotdenken dat er reusachtige zakelijke belangen zijn in de vaccin- en testindustrie en de dataverwerking van persoonsgegevens.
     En wie is zich niet bewust van het feit dat een vaccin dat binnen 1 tot 1,5 jaar op de markt moet komen niet veilig kan zijn als het record van ontwikkeltijd van een veilig vaccin nu staat op 5 jaar. Daarvoor hoef je geen anti-vaxxer te zijn.
     Hoe vaak moet nog verteld worden dat de schade, sociaal, maatschappelijk, economisch en voor onze gezondheid van de Corona-maatregelen vele malen groter is dat het leed dat ze moeten voorkomen?
     Hoeveel mensen moeten in onze landen nog sterven omdat ze door de Coronapaniek niet de medische zorg krijgen die ze zo hard nodig hebben of uit wanhoop zelfmoord plegen?
     Hoeveel mensen in arme landen moeten nog van de honger sterven omdat de distributiekanalen door alle maatregelen zijn onderbroken?
     Hoeveel artsen, wetenschapsinstituten, virologen en wetenschappers uit andere disciplines moeten hun reputatie op het spel zetten om een gefundeerd tegengeluid te laten horen?
     Hoelang houden de media het paniek zaaien, het eenzijdig informeren, het negeren en neersabelen van andere meningen nog vol?
     Hoe lang blijven mensen nog op social media zitten die aan een steeds strengere censuur worden onderworpen?
     Corona is aangekomen op het niveau van het geloof. Een geloof stel je niet ter discussie, je gelooft of gelooft niet. Half geloven is geen optie.
     Voor mij zijn alle argumenten gewisseld, in alle toonaarden, alle talen, op video, op blogs, in rapporten, brandbrieven. Wat meer kan posten van steeds dezelfde argumenten nog bijdragen?
     Ik ben na een half jaar mij in de materie te hebben verdiept er van overtuigd geraakt, dat de mensheid is uitgegleden over zijn emotie, door belangen aangestuurde manipulatie en angst, politiek opportunisme, onwetendheid, naïef vertrouwen in de instituties, zijn angst om een afwijkende mening te verkondigen en daarmee heeft meegewerkt aan de grootste door de mens veroorzaakte naoorlogse humanitaire crisis.
     𝗔𝗹𝗹𝗲𝘀 𝗶𝘀 𝗴𝗲𝘇𝗲𝗴𝗱. 𝗗𝗲 𝘁𝗶𝗷𝗱 𝘇𝗮𝗹 𝗵𝗮𝗮𝗿 𝘄𝗲𝗿𝗸 𝗱𝗼𝗲𝗻.
     Het narratief vertoont scheurtjes, haarscheurtjes, en op sommige punten begint de propaganda te wankelen.
     𝗘𝗿 𝗶𝘀 𝗵𝗼𝗼𝗽.
     Het onvoorstelbare gebeurde ooit toch: de onneembaar geachte Berlijnse Muur viel omdat een paar honderdduizend mensen de straat opgingen, keer op keer.
     Terwijl 17 miljoen Oost-Duitsers naar ‘Aktuele Kamera’ (NOS-Journaal) zaten te kijken hoe die ‘paar gekken’ de straat op gingen, sloeg de paniek op het politbureau toe.
     De censuur werd verscherpt en de STASI voerde de jacht op andersdenkenden op.
     Het zal met de Coronamuur niet anders gaan. Die valt in stilte of met oorverdovend geraas.
     Dan kunnen de geschiedschrijvers, wetenschappers, onderzoeksjournalisten, cineasten en elke individuele burger aan het werk om de komende jaren een antwoord te zoeken op de vraag: hoe kon een hoog opgeleide beschaving zo in paniek en angst vervallen vanwege een virus?
     Originele tekst: Paul de Bruijn

     Ynse Schaafsma we zijn er weer klaar voor

     Ynse Schaafsma
     ossn:profile:cover:picture:updated
     Ynse Schaafsma
     ossn:profile:picture:updated